Leien en pannen

De tijd dat leien enkel gebruikt werden als bekleding van wachtgevels is voorbij. In de hedendaagse architectuur die steeds op zoek is naar creativiteit en frivoliteit wordt dit alsmaar meer toegepast. Door de verschillende formaten en plaatsingsmogelijkheden is dit een zeer veelzijdig product. Natuurleien hebben een quasi onbeperkte levensduur. Vezelcementleien (of kunstleien) daarentegen hebben als grote voordeel dat ze in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar zijn.

Ook pannen worden niet enkel gebruikt als dakbedekking, maar kunnen ook tegen de gevel geplaatst worden. Naast het esthetisch aspect is ook het gemak een pluspunt: zowel dak als gevel kunnen door WRC uitgevoerd worden. Betonpannen zijn zeer vorstbestendig, maar ook kleidakpannen zijn bestand tegen allerlei vormen van neerslag, temperatuurverschillen en weersinvloeden.

Het grootste voordeel van het uitvoeren van dak en gevel in hetzelfde materiaal is dat je de isolatieschil kan doortrekken en dakgoten onzichtbaar kan verwerken in de bekleding.